INTERNATIONELLT VÄVCENTER - OM RYDAL

Föreningen Internationellt Vävcenter Sjuhärad har sin bas på Rydals museum. Nedan kan du läsa mer om platsen och vad som händer där i dag.

Brukssamhälle

Rydal är beläget vid Viskans strand strax norr om Kinna. Med dess välbevarade karaktär av brukssamhälle är Rydal av riksintresse. Fabriken är tillsammans med flera andra byggnader i byn förklarade som byggnadsminne. Samhället har ett aktivt byalag som anordnar aktiviteter och guidningar av miljön.

Museum i spinneriet

I spinneribygganden inryms idag Rydals museum och konferenscenter. Hantverksgruppen Akleja finns på bottenvåningen.
Museets inriktning är textilindustrihistoria och man har även tillfälliga utställningar med konst, design och textil. Maskinparken i den gamla spinnsalen på museet visar hur man producerade effektgarn som var den huvudsakliga produktionen från 1920-talet. Garnet användes till mattor, möbeltyger och som stickgarn. Produktionen bedrevs ända fram till 2004. Museet genomför regelbundet maskinvisningar.

Vävcenter

Föreningen internationellt Vävcenter Sjuhärad disponerar idag lokaler på nedre plan där man anordnar workshops och vävcaféer. Insamlingar av vävstolar har påbörjats och i våra lokaler finns även nycirkus och en slöjdklubb för unga.

Som medlem i föreningen stöttar du visionen om ett internationellt vävcenter och kan samtidigt få erbjudanden om aktiviteter inom vävning.

Medlemsavgift:
100kr/år för privatpersoner
300kr/år för föreningar
900kr/år för företag

Bankgiro: 382-5700
Swish: 123 458 44 13

Ordförande:
Christer Ekelund
christer@ekelunds.se

Kontaktperson och Information:
Helena Jönsson
helena@weavingcenter.se