LIVSLÅNGT LÄRANDE


Vi samverkar i dag med universitet, studieförbund och olika intresseföreningar. Läs mer nedan.

Vi erbjuder både praktiska och teoretiska kurser. Ambitionen är att på sikt starta en vävlärarutbildning samt bidra till kunskap för handvävare och textilindustrins personal. Läs mer om vad vi redan gör.

Inom projektet ,Vävkultur 2.0 - Mötesplats för Sjuhärad, har tagit fram en affärsplan och en handlingsplan för att långsiktigt kunna bedriva kompetenshöjande insatser. Föreningen vill skapa en plattform som bedriver utbildningar, workshops och kurser i olika former inom väv och textil som då i sin tur kan bli en utvecklande och kreativ mötesplats i Sjuhärad. 

 

Vävateljé

Vår förening har fått medel från Stiftelsen Föreningssparbanken i Sjuhärad för att börja bygga upp en vävateljé i Rydal. Här skall vi starta olika former av kurser och workshops där enskilda och grupper kan utvecklas.

Nu är vi igång och vår Ateljé börjar ta form. De vävstolar och utrustning vi fått börjar pryda vår Ateljé. Vi ha nu påbörjat vår kursverksamhet och under hösten 2022 planerar vi att genomföra kurser och workshops. Mer information kommer till er inom en snar framtid.