LIVSLÅNGT LÄRANDE


Vi samverkar i dag med universitet, studieförbund och olika intresseföreningar. Läs mer nedan.

Vi kommer att erbjuda både praktiska och teoretiska kurser. Ambitionen är att starta en vävlärarutbildning och bidra till kunskap för handvävare och textilindustrins personal. Läs mer om vad vi redan gör.

Projektet ,Vävkultur 2.0 - Mötesplats för Sjuhärad, avser att arbeta fram en affärsplan och en handlingsplan för att långsiktigt kunna bedriva kompetenshöjande insatser. Föreningen vill skapa en plattform som bedriver utbildningar, workshops och kurser i olika former inom väv och textil som då i sin tur kan bli en utvecklande och kreativ mötesplats i Sjuhärad. För mer information besök gärna Leader Sjuhärads hemsida.

Föreningen har fått in 175 enkäter som vi nu har bearbetat. Det finns en rapport att del av och kan hämtas som en PDF.

Vävateljé

Vår förening har fått medel från Stiftelsen Föreningssparbanken i Sjuhärad för att börja bygga upp en vävateljé i Rydal. Här skall vi starta olika former av kurser och workshops där enskilda och grupper kan utvecklas.

Nu är vi igång och vår Ateljé börjar ta form. De vävstolar och utrustning vi fått börjar pryda vår Ateljé. Den 5 oktober kom ett flertal vävstolar upp och nu skall de varpas i väntan på ivriga vävare. Ni som vill medverka hör gärna av er till Ana-Karin  eller Helena; går bra via kontakformuläret på hemsidan. Ta gärna del av vår film.

Kurser

Hösten första kurs kommer att erbjudas under två helger i oktober.

Väv tre olik tekniker i samma varp - Varprips - Varpmönstrad tuskaft - Dubbelväv.

För mer information ladda ner denna PDF.

 DATUM: 23-24 oktober och 30-31 oktober kl. 10-14

PLATS: Internationellt Vävcenters lokaler på Rydals Spinneri

ADRESS: Rydals Fabriker, Boråsvägen 237, Rydal. Ingång från sidoingången vid den stora parkeringen eller genom Rydals museum.

KOSTNAD: 2 300 kr för båda tillfällena. (Medlemmar 1 900 kr). Max 10 deltagare

ANMÄLAN: Sker genom Studieförbundet Vuxenskolan. Sista anmälningsdag: 15 oktober. Anmäl dig här. (Arrangemangsnummer 35926).