LIVSLÅNGT LÄRANDE


Vi samverkar i dag med universitet, studieförbund och olika intresseföreningar. Läs mer nedan.

Vi kommer att erbjuda både praktiska och teoretiska kurser. Ambitionen är att starta en vävlärarutbildning och bidra till kunskap för handvävare och textilindustrins personal. Läs mer om vad vi redan gör.

Projektet ,Vävkultur 2.0 - Mötesplats för Sjuhärad, avser att arbeta fram en affärsplan och en handlingsplan för att långsiktigt kunna bedriva kompetenshöjande insatser. Föreningen vill skapa en plattform som bedriver utbildningar, workshops och kurser i olika former inom väv och textil som då i sin tur kan bli en utvecklande och kreativ mötesplats i Sjuhärad. För mer information besök gärna Leader Sjuhärads hemsida.

Föreningen har i dagsläget fått in cirka 150 enkäter som vi nu har bearbetat. Vi planerar för pröva-på dagar i höst/vinter.

Ta gärna del av denna enkät genom att ladda ner PDFn och skicka till oss digitalt till info@weavingcenter.se alternativt på posten:

Internationellt Vävcenter, c/o Ana-Karin Ciurana, Rydals museum, Boråsvägen 237, 51170 Rydal.

Vävateljé

Vår förening har fått medel från Stiftelsen Föreningssparbanken i Sjuhärad för att börja bygga upp en vävateljé i Rydal. Här skall vi starta olika former av kurser och workshops där enskilda och grupper kan utvecklas.

Nu är vi igång och vår Ateljé börjar ta form. De vävstolar och utrustning vi fått börjar pryda vår Ateljé. Den 5 oktober kom ett flertal vävstolar upp och nu skall de varpas i väntan på ivriga vävare. Ni som vill medverka hör gärna av er till Ana-Karin  eller Helena; går bra via kontakformuläret på hemsidan. Ta gärna del av vår film.