AKTIVITETER OCH PROJEKT


Vi vill skapa ett besöksmål med olika aktiviteter och utvecklingsprojekt. Läs mer nedan om vad vi redan gör.

Titta gärna på vår film; HÄR.

Inredning av Vävateljén är i full gång. Titta gärna på vår filmsnutt.

Hösthälsningar från oss!

Föreningen har fått stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd för projektutveckling till och med 2021. Projektet drivs också med stor ideell insats och med stöd från Rydals museum och Marks kommun .

2020-2021 deltar vi i ett samverkansprojekt Art Center Sjuhärad; av och med Boy Konsthall, Nycirkusfestival Rydal och Rydals museum. Vi är starkare om vi jobbar tillsammans och genom att samarbeta ser vi till så att fler kan nyttja respektive aktörs program. Initiativet vill bidra till ett starkare kulturliv i Sjuhärad. På sikt strävar vi till att skapa en ny form av residenseverksamhet i samverkan. Projektet görs med stöd av Boråsregionen. Om du vill veta mer gå in på Boråsregionens hemsida HÄR.

I november kom föreningens skrift ”Väv i Sjuhärad” från tryckeriet. Den finns att köpa för medlemmarna till rabatterat pris av 70kr och 90kr för icke medlemmar. Ni kan beställa den via kontaktformuläret alternativt vår mejl adress och det tillkommer portokostnad vid utskick.

Vår utställning "Väv i Sjuhärad" som producerats med medel vi fått från Sparbansstiftelsen i Sjuhärad har visats på Rydals museum. Därefter vill vi gärna att den turnerar runt i vår runt regionen innan den visas under Vävmässan i Halmstad 2020. Har ni tips på lämpliga platser hör gärna av er genom att skicka förslagen via vårt kontaktformulär på hemsidan. Vi har kontaktat Glasets hur i Limmared och Forsviks bruk uppe i Skaraborg för att se om de är intresserade. Även Remfabriken i Göteborg är en intressent.

Under rådande omständigheter har vi tankar på att ändra upplägget för våra välbesökta Vävcaféer. Vi uppdaterar så fort det finns en framtida plan. Det är ju här vi får en möjlighet att träffa likasinnade och utbyta tankar om vävt runt kaffeborden. Vid varje tillfälle bjuder vi in gäster som berättat om sina verksamheter och/eller har workshop kring olika teman.