AKTIVITETER OCH PROJEKT


Vi vill skapa ett besöksmål med olika aktiviteter och utvecklingsprojekt. Läs mer nedan om vad vi redan gör.

Titta gärna på vår film; HÄR.

Inredning av Vävateljén är i full gång. Titta gärna på vår filmsnutt.

Vi önskar er alla en härlig vävvår!

Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen har gett slöjdare plats och tid till konstnärlig utveckling genom att erbjuda ett två veckor långt slöjdresidens på Rydal i samarbete med Föreningen Internationellt Vävcenter.
2021 har Vega Syversætre Johannessen utsetts.
Mellan 20 september och 3 oktober skall Vega arbeta och experimentera i Internationellts Vävcenters vävatelje på Rydals gamla spinneri. Hon kommer utforska linets kvalitéer tillsammans med olika kräppbindningar. Dess strukturer, glans och fall kommer att undersökas! Tidigare har Vega läst till textildesigner på Textilhögskolan i Borås och fördjupat sig i handvävning vid Fristad Folkhögskola. Den 3 oktober kommer ni bl.a. att kunna ta del av och se hennes arbete under GIBCA Extended's event på Rydals Museum.

Föreningen har fått stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd för projektutveckling till och med 2021. Projektet drivs också med stor ideell insats och med stöd från Rydals museum och Marks kommun .

2020-2022 deltar vi i ett samverkansprojekt Art Center Sjuhärad; av och med Boy Konsthall, Drömfabriken i Uddebo , Nycirkusfestival Rydal och Rydals museum. Vi är starkare om vi jobbar tillsammans och genom att samarbeta ser vi till så att fler kan nyttja respektive aktörs program. Initiativet vill bidra till ett starkare kulturliv i Sjuhärad. På sikt strävar vi till att skapa en ny form av residenseverksamhet i samverkan. Projektet görs med stöd av Boråsregionen. Om du vill veta mer gå in på Boråsregionens hemsida HÄR.

I november kom föreningens skrift ”Väv i Sjuhärad” från tryckeriet. Den finns att köpa för medlemmarna till rabatterat pris av 70kr och 90kr för icke medlemmar. Ni kan beställa den via kontaktformuläret alternativt vår mejl adress och det tillkommer portokostnad vid utskick.

Vår utställning "Väv i Sjuhärad" som producerats med medel vi fått från Sparbansstiftelsen i Sjuhärad har visats på Rydals museum. Därefter vill vi gärna att den turnerar runt i vår runt regionen innan den visas under Vävmässan i Halmstad 2022. Har ni tips på lämpliga platser hör gärna av er genom att skicka förslagen via vårt kontaktformulär på hemsidan. Vår utställning visas nu på Remfabriken i Göteborg från den 16 april till och med Kulturhusens dag 15 september.

Under rådande omständigheter så har vi pausat våra välbesökta Vävcaféer. Vi uppdaterar så fort det finns en framtida plan. Det är ju här vi får en möjlighet att träffa likasinnade och utbyta tankar om vävt runt kaffeborden. Vid varje tillfälle bjuder vi in gäster som berättat om sina verksamheter och/eller har workshop kring olika teman.