AKTIVITETER OCH PROJEKT


Vi vill skapa ett besöksmål med olika aktiviteter och utvecklingsprojekt. Läs mer nedan om vad vi redan gör.

Titta gärna på vår film; HÄR.

Vämässan Halmstad Arena. September 24-26 kommer Vävcenter medverka på mässan. Kom och mingla, upplev och bli inspirerad. Vi visar vår utställning "Väv i Sjuhärad" där dåtid möter framtid. Elaine visar sina konstruktioner för framtidens vävstol. Tag del av våra filmer kring vävning. I samarbete med Nycirkus i Mark och Matleena Laine kopplar vi samman vävning med Nycirkus. Du får möjlighet att själv prova på vävning med handledning av Sveriges Hemslöjdskonsulenter/regionala utvecklare i slöjd. Kören YMNA kommer att uppträda med sitt projekt kring väverskor i Sjuhärad.
Hoppas vi ses där!

Välkomna!

Föreningen har fått stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd för projektutveckling fram till mars 2020. Projektet drivs också med stor ideell insats och med stöd från Rydals museum och Marks kommun .

I år är vi med ett samverkansprojekt Art Center Sjuhärad; av och med Boy Konsthall, Nycirkusfestival Rydal och Rydals museum. Vi är starkare om vi jobbar tillsammans och genom att samarbeta ser vi till så att fler kan nyttja respektive aktörs program. Initiativet vill bidra till ett starkare kulturliv i Sjuhärad. Projektet görs med stöd av Boråsregionen. Om du vill veta mer gå in på Boråsregionens hemsida HÄR.

Föreningen Skapar nu en ny utställning med namnet " Väv i Sjuhärad" som kommer att stå på Rydals museum under sommaren och sedan vara en del av föreningens satsning på Vävmässan i Halmstad. Medel till denna har vi fått från Sparbansstiftelsen i Sjuhärad.

Under året fortsätter vi att bjuda in till Vävcafé. Det är välbesökta träffar då man har möjlighet att utbyta tankar om vävt runt kaffeborden. Vid varje tillfälle bjuder vi in gäster som berättat om deras verksamhet och/eller har workshop kring olika teman.