AKTIVITETER OCH PROJEKT


Vi vill skapa ett besöksmål med olika aktiviteter och utvecklingsprojekt. Läs mer nedan om vad vi redan gör.

Titta gärna på vår film; HÄR.

Välkommen att besöka Rydals museum nu i sommar. Vår utställning visas till och med den 13/9.
Vävcenter önskar en trevlig sommar!

Föreningen har fått stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd för projektutveckling till och med 2021. Projektet drivs också med stor ideell insats och med stöd från Rydals museum och Marks kommun .

2020-2021 deltar vi i ett samverkansprojekt Art Center Sjuhärad; av och med Boy Konsthall, Nycirkusfestival Rydal och Rydals museum. Vi är starkare om vi jobbar tillsammans och genom att samarbeta ser vi till så att fler kan nyttja respektive aktörs program. Initiativet vill bidra till ett starkare kulturliv i Sjuhärad. På sikt strävar vi till att skapa en ny form av residenseverksamhet i samverkan. Projektet görs med stöd av Boråsregionen. Om du vill veta mer gå in på Boråsregionens hemsida HÄR.Under rådande omständigheter har vi tankar på att ändra upplägget för våra välbesökta Vävcafén. Vi uppdaterar så fort det finns en framtida plan. Det är ju här vi får en möjlighet att träffa likasinnade och utbyta tankar om vävt runt kaffeborden. Vid varje tillfälle bjuder vi in gäster som berättat om deras verksamhet och/eller har workshop kring olika teman.


Vår utställning "Väv i Sjuhärad" som producerats med medel vi fått från Sparbansstiftelsen i Sjuhärad kommer att visas på Rydals museum fram till och med söndagen den 13 september. Därefter vill vi gärna att den turnerar runt i vår region. Har ni tips på lämpliga platser hör gärna av er genom att skicka förslagen via vårt kontaktformulär på hemsidan. Vi har kontaktat Glasets hur i Limmared och Forsviks bruk uppe i Skaraborg för att se om de är intresserade. Den visas även under Vävmässan Halmstad 2021.