AKTIVITETER OCH PROJEKT


Vi vill skapa ett besöksmål med olika aktiviteter och utvecklingsprojekt. Läs mer nedan om vad vi redan gör.

Titta gärna på vår film; HÄR.

Från 2016 - 2019 har föreningen fått bidrag från Boråsregionen för att utveckla processen med att skapa ett vävcenter. Projektet drivs med stor ideell insats och med stöd från Rydals museum och Marks kommun samt Textilmuseet och Borås stad. För att få ytterligare resurser för kommande år har en ansökan om stöd inlämnats till Västra Götalandsregionens kulturnämnd och beviljats för 2019.

I år är vi med ett samverkansprojekt Art Center Sjuhärad; av och med Boy konsthall, Future Utopia Community Key, Nycirkusfestival Rydal och Rydals museum. Vi är starkare om vi jobbar tillsammans och genom att samarbeta ser vi till så att fler kan nyttja respektive aktörs program. Initiativet vill bidra till ett starkare kulturliv i Sjuhärad. Projektet görs med stöd av Boråsregionen. Om du vill veta mer gå in på Boråsregionens hemsida HÄR.

Under åren har vi bjudit in till Vävcafé. Det har varit välbesökta träffar då man har haft möjlighet att utbyta tankar om vävt runt kaffeborden. Vid varje tillfälle har inbjudna gäster berättat eller haft workshop kring olika teman.


12 september bjuder vi in till höstens första träff då vi gästas av Remfabriken i Göteborg som informerar om sin verksamhet i Gårda. Efter ”sakletning” i vårt förråd på Rydals museum har de hittat inspiration och lånat material för att väva upp en ny produkt. Denna kväll kommer vi även att få besök av Lyckans vävstuga från Herrljunga!
24 oktober kommer Susanne Harrysson från Hemslöjden i Västra Götaland att berätta om sitt arbete. Vi välkomnar Kungälvs Vävstuga som berättar om deras verksamhet.
5 december har vi årets sista café som vi kopplar samman med den utställning som Västsvenska Mönster och textilkonstnärer (VMT) presenterar på Rydals museum.

Inbjudan går ut som vanligt med anmälan till Vuxenskolan.